AlgemeenMarieke van Natuurlijk Bloemen

Dit jaar zal Moederdag anders zijn

Door het coronavirus blijven we allemaal zoveel mogelijk thuis. Hebben jullie al plannen gemaakt voor 10 mei? Een lekker etentje is altijd een goede idee! Dit jaar kunnen we jullie niet in ons gezellige restaurant ontvangen, maar we hebben een heel fijn alternatief: het Korenmolen Thuismenu, waar jullie samen thuis van kunnen genieten. Wij bereiden alles voor 80% voor, jij doet de rest met behulp van een instructievideo.

Wil je liever naar buiten?

Ook als je niet bij elkaar op bezoek kunt, wil je graag samen zijn op Moederdag. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die wél kunnen. In de buitenlucht, met afstand van elkaar. Ook dit jaar kan Moederdag een fijne en bijzondere dag zijn. We hebben wat ideeën voor je op een rijtje gezet.

Verken het Land van Maas en Waal

Fietsen over de dijk

We hebben een prachtig, zonnig voorjaar. Dus met beetje geluk, schijnt het zonnetje op 10 mei ook zo lekker. Als je een rustig plekje opzoekt, kun je prima naar buiten zonder in de drukte te komen. Samen wandelen of fietsen door het prachtige land van Maas en Waal. Over de dijkjes, langs de rivieren met uitzicht over de uiterwaarden. Er lopen al lammetjes in de weilanden!

Ontdek de rust op het water

Korenmolen-sloepvaren-Maas-Waal

Een stukje varen mag nog steeds! Juist dan is het gemakkelijk om afstand te bewaren van andere mensen en tóch lekker in de buitenlucht te zijn. Op de Gouden Ham kun je bootjes huren en samen met het gezin genieten van de rust op het water. Is het verstandig om vanwege het coronavirus afstand te bewaren? Huur er dan twee. Samen op het water zijn, kan dan prima. Onderweg zijn er talloze strandjes en steigers waar je even aan kunt leggen.

Maak foto’s van deze bijzondere Moederdag

Foto's maken op Moederdag

Nu je toch in deze prachtige omgeving bent, is het ontzettend leuk om deze dag voor altijd vast te leggen. Neem je camera mee en breng al die mooie momenten in beeld. Zoek een rustig plekje als achtergrond en maak er een echte Moederdag fotoshoot van. Zo creëer je een tastbare herinnering aan deze bijzondere dag. Foto’s met anderhalve meter afstand tussen je familieleden, laten het unieke tijdsbeeld van deze periode zien.

Sluit de dag af met een diner

Korenmolen Thuismenu gamba's

Ook na een dagje wandelen, fietsen of varen kun je genieten van een diner. Want naast thuisbezorgen, kun je deze ook afhalen. Zo kun je onder het genot van al dat lekkere eten nog even napraten en de dag op een fijne manier afsluiten. En als je niet bij elkaar binnen mag komen, dan geef je het mee aan je moeder. Dan hoeft zij thuis niet meer te koken en maak je haar Moederdag helemaal compleet.

Moederdag in coronatijd wordt specialer dan je dacht!

Tip: bestel een bosje bloemen erbij

Het Korenmolen Thuismenu is dit weekend dagelijks te bestellen tot 16.00 uur. Speciaal voor Moederdag kun je tot tot vrijdag 8 mei om 16.00 uur aangeven of je een boeket bloemen erbij wilt bestellen. Wil je weten welke boeketten je kunt kopen en wat de prijs is?