Na een bijzondere periode waarin een geïsoleerd bestaan, afstand houden van elkaar en binnen blijven die nieuwe norm is, krabbelt Nederland langzaam weer op. Hoewel de situatie alles behalve normaal is, durven we stiekem weer vooruit te kijken. Met een prachtig voorjaar en nog een aantal mooie dagen in het verschiet, trekken we er langzaam weer op uit. Het Land van Maas en Waal is bij uitstek een prachtige regio om te ontdekken; veel groen, voldoende ruimte en prachtige natuur. We vertellen u graag meer over deze regio, waar Maasbommel en de Gouden Ham onderdeel van zijn. 

Maasbommel aan de Gouden Ham in het Land van Maas en Waal

Waar ligt het Land van Maas en Waal?

Het Land van Maas en Waal ligt in Rivierenland, zoals de naam al verraadt, precies tussen de Maas en Waal in. De Gelderse gemeenten West Maas en Waal, Druten en een deel van de gemeente Wijchen vallen onder deze regio. 

Waarom kiezen voor een vakantie in het Land van Maas en Waal?

Wellicht zegt het Land van Maas en Waal u niet direct iets. Toch zijn er juist een aantal goede redenen om dit gebied te bezoeken. 

Meer tot rust komen

De Betuwe, de Veluwe, de Biesbosch en de Achterhoek; redelijk bekende natuurgebieden in Nederland om de vakantie door te brengen. Dat zorgt er ook meteen voor dat grote groepen deze zomer naar deze gebieden zullen uitwijken. De ‘anderhalvemeterregel’ is nog steeds van kracht en dat kan in drukke gebieden wat lastiger worden. Het Land van Maas en Waal is minder ontdekt en leent zich perfect om volledig tot rust te komen. 

Geniet van een waterrijke omgeving

Een bootje huren en lekker het water op. Het Land van Maas en Waal leent zich er perfect voor. Daarnaast vindt u in de omgeving ook veel pontjes. Stap op de fiets en laat u tenminste een keer overvaren naar de andere kant. Een leuke en unieke manier om deze omgeving beter te leren kennen!

Ontdek de Gouden Ham en Maasbommel

Het Land van Maas en Waal beslaat maar liefst zeventien dorpen en kleine steden. Allemaal gelegen rondom de rivieren met veel groen en mooie fietsroutes. Bezoek Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. Door de strategische ligging aan de rivier de Maas heeft de stad (vaak als dorp aangeduid) een roerig verleden. Deze geschiedenis is nog goed terug te zien in De Raadhuisdijk, Eeterij de Pont, Het Hanzehuys en recreatiegebied de Gouden Ham. Dit recreatiegebied leent zich voor een heerlijk dagje vertoeven in en rondom het water. 

Overnachten in het Land van Maas en Waal

Overtuigd geraakt om uw volgende vakantie in eigen land door te brengen in het Land van Maas en Waal? Boek dan direct uw verblijf bij de Korenmolen in Maasbommel. Op slechts een steenworp afstand van de Gouden Ham en het startpunt van mooie fietstochten door deze regio.

Arrangementen van de Korenmolen in Maasbommel

Overnachten

Van klein gezelschap tot grotere groepen: u kunt bij de Korenmolen terecht voor specifieke wensen. Slaap en ontbijt in ons bed and breakfast, overnacht in vakantiehuis de Stoep of overnacht in het nabijgelegen hotel Moeke Mooren

Eten en drinken

Sluit de dag af met een heerlijk diner in ons restaurant. Vergeet niet in verband met de coronamaatregelen vooraf te reserveren, zodat u onbezorgd bij ons kunt genieten. Wat ook leuk is, is om een high tea te boeken bij De Korenmolen.

Overige arrangementen

Van jong tot oud: u zult zich geen enkel moment vervelen bij ons. Een tuk-tuk tocht brengt u langs de mooie plekjes van de omgeving, gecombineerd met een flinke dosis plezier. Of wat dacht u ervan om de Gouden Ham per sloep te ontdekken?

Kom naar Maasbommel om deze zomer de schoonheid te ontdekken in eigen land. Bel direct naar 0487 542610 of reserveer via onze website uw overnachting of ander arrangement. Of bekijk eerst alle arrangementen op de website.