AlgemeenCoronamaatregelen bij De Korenmolen

Laatste update: 29 september 2020

We mogen maximaal 30 gasten tegelijkertijd in het restaurant ontvangen; het gezelschap mag niet groter zijn dan 4 personen en iedereen moet om 22:00 uur weer naar huis. 

Wij kunnen alleen mensen ontvangen met een vooraf gemaakte reservering, ook mogelijk ter plekke. Voordat we onze gasten ontvangen hebben wij een checkmoment, dit houdt in dat wij u zullen vragen of u klachten hebt zoals; hoesten, neusverkoudheid, koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten.

Houd 1,5 meter afstand

In onze anderhalvemetersamenleving is het, uiteraard, van groot belang dat ook wij anderhalve meter tussen de gasten onderling en onze medewerkers kunnen garanderen. Alle werkprotocollen zijn herzien, maar ook is er gedacht aan de inrichting van het restaurant en de B&B om volledig te voldoen aan alle nodige voorzorgsmaatregelen, waardoor gasten en medewerkers op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven. Deze nieuwe situatie vraagt om vereiste aanpassingen en herziene procedures in het hotel en de B&B, maar ook om de flexibiliteit van de medewerkers om op andere wijze te werk te gaan. Op deze manier wordt de veiligheid en gezondheid van zowel medewerkers als gasten maximaal gewaarborgd.

Coronamaatregelen B&B De Korenmolen

Maatregelen die we in onze bed & breakfast hebben genomen om u een veilig en gastvrij verblijf te bezorgen:

  • Uitgangspunt voor onze aanpassingen zijn de richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.
  • Ons restaurant is slechts beperkt open voor maximaal 30 gasten.
  • Onze medewerkers hebben instructies gekregen over hoe te handelen onder COVID-19.
  • Er zijn extra protocollen voor reiniging en hygiëne.

Aankomst bij De Korenmolen

  • Wij heten u graag persoonlijk welkom, we maken u wegwijs en we staan open voor vragen.
  • U heeft bij aankomst tevens de gelegenheid uw handen te desinfecteren

Gepaste afstand

Op verschillende plaatsen in en rondom het pand ziet u maatregelen en treft u markeringen aan waarmee we de 1,5 m afstand willen waarborgen. Dat zijn plaatsen waar meerdere personen gebruik van maken of elkaar passeren. Wij vragen u deze maatregelen en markeringen op te volgen.

  • Wij verzoeken u in de verkeersruimten, zoals gangen en doorlopen, de veilige afstand tot andere gasten te respecteren.

Hygiëne in pand

  • Wij garanderen regelmatige desinfectie van blootgestelde oppervlakken zoals deurgrepen, kaartterminals en liftknoppen met antibacteriële vloeistoffen.
  • Het sanitair in het gebouw en in onze toiletten wordt met extra zorg en desinfecterende middelen gereinigd.
  • Wij bieden onze gasten desinfecterende dispensers in openbare ruimtes aan.

Maatregelen m.b.t. het restaurant en terras

  • Reserveren is noodzakelijk voor uw ontbijt, lunch en diner. Zo kunnen wij service, spreiding en veiligheid zorgvuldig opvolgen.
  • Aan een tafel mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten.
  • Bij ontvangst houden we een kort controlegesprek  om in te schatten of er gezondheidsrisico’s zijn (is/zijn de gast/gasten verkouden en/of hebben ze griepklachten?). Zo ja, dan zal de toegang geweigerd worden.
  • Door het doen van deze check kunnen we u zowel op het restaurant als op het terras service verlenen.
  • Was bij binnenkomst grondig uw handen.
  • Was na het toiletbezoek grondig uw handen.
  • Betaal bij voorkeur contactloos (pin of mobiel).
  • Gelieve te wachten aan de welkomstdesk. Wij brengen u naar uw tafel.
  • Houd 1,5 meter afstand. Zowel tot onze medewerkers als tot andere gasten.
  • Wij hebben met pijlen (waar noodzakelijk) routes gemaakt en wij verzoeken u deze te volgen.
  • Wij serveren uit met gepaste afstand, waarna u zelf uw bestelling kunt pakken.
  • Wij kunnen maximaal 4 gasten per tafel plaatsen.

Reserveren?

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om vooraf te reserveren.